Inloggen
Winkelmandje
Ma. t/m Vr. 08:30 - 17:00
Stolwijk Beschermd Werken B.V. info@beschermdwerken.nl

Grisport Advies

In 1977 begon Grisport met het maken van bergschoenen en wandelschoenen. Al snel begonnnen zij zich ook te specialiseerde in de ontwikkeling van werkschoenen en werklaarzen. Inmiddels zijn deze niet meer weg te denken in vele branches en markten. Grisport als merk is inmiddels dusdanig populair dat zij haar producten afzet in meer dan 50 landen. De veiligheidsschoenen van Grisport bieden een optimaal comfort, een eigentijdse uitstraling en een geweldige prijs/kwaliteit verhouding.
Wanneer je op zoek bent naar een veilige, comfortabele werkschoen, dan is Grisport iets voor jou. Op deze pagina vertellen we je onder andere over de veiligheidsklassen en de verschillende modellen van Grisport.
Kom ook eens langs in onze winkel voor persoonlijk advies.
 
Grisport collectie


Grisport staat bekend om de functionele en modieuze veiligheidsschoenen. De schoenen bieden een perfecte pasvorm en de uitstekende kwaliteit blijft gewaarborgd. Grisport kent 8 collecties werkschoenen, ieder met hun eigen onderlinge verschillen. We zullen de meest populaire lijnen van Grisport hieronder toelichten. 

 

903 collectie


De Grisport 903 collectie staat bekend om de klassieke werkschoenen en zijn in bijna alle sectoren erg populair. Deze werkschoenen hebben een extra hielversteviging die ervoor zorgt dat het loopcomfort onder alle omstandigheden optimaal is, ze zijn gemaakt van leer en hebben bijna allemaal een Cambrelle® voering welke zorgt voor een ademende, vocht absorberende en geurvretende werking. 


Grisport Cross Safety


De veiligheidsschoenen in deze lijn zijn lichtgewicht en beschikken over alle beschermende eigenschappen die u nodig heeft voor extra veiligheid op het werk. De Cross Safety modellen vergroten de zichtbaarheid op de werkvloer met de 3M reflectoren die aan de zijkant verwerkt zijn. Ook hebben deze schoenen een flexibele zool die voor extra grip zorgt. 


 

Grisport Bionik


De Grisport Bionik zijn lichtgewicht werkschoenen waarbij het grotere loopcomfort ten opzicht van zwaardere schoenen een belangrijke factor is. Deze schoenen wegen minder dan hun voorgangers, maar beschermen net zo goed tegen alle risico's op de werkvloer.  

Grisport Ranger


De Grisport werkschoenen en werklaarzen vallen op door het technologisch hoogstaande ontwerp. Ze zijn speciaal ontworpen voor werknemers die met extra omstandigheden te maken krijgen op het werk. Het zijn ademende en waterdichte werkschoenen. De Vibram buitenzolen zorgen voor extra grip en duurzaamheid. 


 

Grisport Waterproof


Grisport maakt deze werklaarzen van het beste leer en waterdichte sympatex voering. Dit zorgt ervoor dat de laarzen volledige waterdicht zijn. Hierdoor houden de werklaarzen van Grisport uw voeten droog en fris.
De laarzen zijn er in (met imitatie wol) gevoerde en ongevoerde modellen.Grisport werkschoenen voor dames


De Grisport werkschoenen kunnen zowel door mannen als vrouwen worden gedragen, wat het grootste deel van de collectie dus unisex maakt. Over het algemeen zijn de voeten van vrouwen een stuk kleiner dan de voeten van mannen. Ook is de ergonomie van een vrouwenvoet anders dan die van een man. Grisport is speciaal voor de vrouwenvoet een schoen gaan ontwikkelen met een smallere leest. Het extreem lichte gewicht en de soepele materialen zorgen ervoor de dames werkschoenen van Grisport uiterst comfortabel zitten.
Bekijk hier de Grisport dames werkschoenen.
 
 

Branches waarin Grisport populair isGrisport in de bouw

Veiligheidsschoenen zijn verplicht wanneer je in de bouw werkt. Dit geldt niet alleen voor bouwvakkers, aannemers en projectleiders, maar bijvoorbeeld ook voor consultants. Naast het feit dat de werkschoen voor de bouw stevig en comfortabel moet zijn, wil het oog ook wat.
Bekijk ook hier eens aan welke eisen een veiligheidsschoen moet voldoen.  Over het algemeen geldt dat je in de bouw werkschoenen met veiligheidsklasse S3 nodig hebt. Deze schoenen zijn minstens 60 minuten lang waterafstotend, beschikken over een  niet-penetreerbare tussenzool en antislipprofiel.
De meest gedragen modellen in de bouw zijn de Grisport 903 en de Grisport 706.
Grisport in de transport


Wanneer je werkt in de transport en regelmatig zware producten vervoert, is het aan te raden om een werkschoen met een stalen neus te dragen. Hierdoor worden uw tenen namelijk maximaal beschermd. Ook het is handig om een lichte werkschoen te dragen, waarin je je voet vrij en comfortabel kan bewegen.
De meest verkochte werkschoen voor het werken in de transport is de Grisport 72001.

Grisport in het magazijn


Werkzaamheden in het magazijn vragen om een comfortabele schoen. Naast het feit dat de Grisport schoenen erg comfortabel zitten, zien ze er ook nog eens sportief en netjes uit. De schoenen uit de Grisport Cross Safety lijn zijn erg populair in het magazijn: Deze vergroten de zichtbaarheid op de werkvloer met de 3M reflectoren die aan de zijkant verwerkt zijn.
De meest verkochte werkschoen in het magazijn zijn de Grisport Helios en de Grisport Enduro.

De best verkochte Grisport werkschoenen 

Grisport 903

De Grisport 903 werkschoen is het best verkochte model onder de Grisport hoge werkschoenen. Deze 903 veiligheidsschoenen van Grisport hebben alles in huis wat u van een veiligheidsschoen mag verwachten. Zo is deze Grisport 903L voorzien van een kruipneus en een stalen tussenzool. De PU/Nitril buitenzool is een flexibele zool die samen met de uitneembare inlegzool zorgen voor het beste loopcomfort gedurende de hele dag. De comfortabele cambrelle voering bij de 903 zorgt voor een uitstekend draagcomfort: dit materiaal is vochtabsorberend en geurvretend. Het unieke Heel Support System van Grisport 903 zorgt voor extra ondersteuning bij de hiel. Deze hoge werkschoen is onder andere populair in de bouw en werkplaatsen, maar worden ook in de offshore sector veel gebruikt


Grisport 901

De Grisport 901 werkschoen is het best verkochte model onder de grisport lage werkschoenen. Dit is de lage versie van de Grisport 903. Deze 901 veiligheidsschoenen van Grisport hebben alles in huis wat u van een veiligheidsschoen mag verwachten. Zo is deze Grisport 901L voorzien van een kruipneus en heeft hij een stalen tussenzool. De uitneembare inlegzool is gemakkelijk te wisselen. De comfortabele cambrelle voering zorgt voor een uitstekend draagcomfort. De Grisport 901 is de opvolger van de bekende lage Grisport 701, is jaren 1 van de best verkochte modellen van Gri-Sport geweest.

Grisport 70249

De Grisport 70249 werklaarzen zijn leverbaar met waterdichte sympatex voering of gevoerd model met imitatie wol en waterdichte sympatex voering. Deze 70249 werklaars heeft een overneus en heeft PU/Nitril zolen in combinatie met een kevlar tussenzool, dit maakt de laars 70249 extreem slip- en slijtvast en bestand tegen extreme hitte tot circa 200 ºC en kortstondige contactwarmte tot 300 ºC. De Grisport 70249 S3 combineert veiligheid met een comfortabele pasvorm. De waterdichte sympatex voering houdt uw voeten lang droog en fris. De stalen veiligheidsneus in de Gri-Sport 70249 werklaarzen beschermt uw voeten tegen vallende voorwerpen met een energie tot 200 Joule.


Grisport 71607


De Grisport 71607 voldoen aan de veiligheidsnorm S3. Deze hoge Grisport 71607 veiligheidsschoenen zijn zonder kruipneus. Het verschil met de andere Grisport werkschoenen is dat de 71607 op een smallere pasvorm heeft. Deze 71607L is antistatisch en heeft een stalen neus. Daarnaast heeft de 71607 van Grisport heeft een verstevigde hiel voor extra steun. De Grisport 71607 veiligheidsschoenen hebben een eigentijdse en sportieve uitstraling. De stalen neus en tussenzool zorgen ervoor dat je voeten goed beschermd blijven tegen spijkers en andere scherpe voorwerpen. Daarnaast hebben deze werkschoenen antistatische eigenschappen wat deze sportieve schoenen S3-gecertificeerd maakt.

Grisport Camino


De Grisport Camino is instapper zonder veters met een lichtgewicht kevlar tussenzool. Deze Camino van Grisport heeft een kruipneus voor extra bescherming bij het stoten. De Camino is voorzien van een comfortabele cambrelle voering en heeft een uitneembare inlegzool. Deze werkschoenen zijn gemakkelijk aan en uit te trekken..
Grisport 70211


De Grisport 70211 werkschoenen voldoen aan de veiligheidsnorm S3. Deze hoge Grisport 70211C veiligheidsschoenen zijn voorzien van een kruipneus. Het verschil met de andere Grisport veiligheidsschoenen is dat de 70211 een waterdichte sypatex voering heeft die de voeten lekker droog houden. Deze 70211 werkschoen van Gri Sport zijn antistatisch en hebben een stalen neus. Daarnaast heeft de 70211 van Grisport een verstevigde hiel voor extra steun.
Grisport IronDe Grisport Ranger Iron werklaarzen zijn voorzien van Gore-Tex. Hierdoor hebben de Grisport Iron zwarte veiligheidslaarzen niet alleen een ideale pasvorm en een hoog draagcomfort, maar is deze Iron werklaars ook waterdicht dankzij deze Gore-Tex voeringen. Deze Grisport Iron is voorzien van een glasvezel beschermneus, kevlar tussenzool en een praktische overneus. De rubberen Vibram buitenzool van de Grisport Iron biedt optimale grip, ongeëvenaarde stabiliteit en zijn hitte- en olieresistent. Deze nieuwe waterdichte Grisport Iron uit de Grisport Ranger collectie brengt Grisport, Gore-Tex voering en vibram zolen samen om een topkwaliteit werklaars te bieden. De lederen werklaarzen zijn dankzij de Gore-Tex voering waterdicht, ademend en geschikt voor koudere temperaturen.

Eisen van een veiligheidsschoen


De basiseisen van een veiligheidsschoenEen aantal basiseisen voor een veiligheidsschoen spreken voor zich: Een werkschoen mag bijvoorbeeld niet open zijn, schadelijke stoffen bevatten en het is niet de bedoeling dat je de veiligheidsneus eruit kan halen. Daarnaast is het handig om te weten dat de veiligheidsneus van een gecertificeerde veiligheidsschoen altijd een klap van 200 joule op moet kunnen vangen. Dus of deze neus nu van staal (zoals in de Grisport 903) of van composiet (zoals in de Grisport Data) is gemaakt, ze hebben altijd dezelfde testen doorstaan.
Afhankelijk van de risico's op de werkplek kunnen aanvullende eisen worden gesteld aan veiligheidsschoenen. Denk aan antistatische en waterafstotende eigenschappen, waterdichtheid, en een antislipprofiel. Deze aanvullende eisen zijn in de wetgeving voor veiligheidsschoenen gecategoriseerd in vijf klassen, van S1 tot en met S5. In elke categorie worden er aanvullende eisen beschreven en dienen de veiligheidsschoenen eveneens te voldoen aan de eisen van de voorgaande categorie. De Grisport werkschoenen worden geproduceerd in S1P, S2 en S3.  


Overzicht veiligheidsklassen

SB Aan alle basis eigenschappen is voldaan. De schoen moet zijn voorzien van een stalen/kunststof neus met een indeukresistentie van 200 Joule (resthoogte 14 mm).

S1 S1 voldoet aan dezelfde eigenschappen als SB, tevens antistatisch, energie opname door de hak.

S1P S1P voldoet aan dezelfde eigenschappen als S1, met toevoeging van stalen/kevlar tussenzool.

S2 S2 voldoet aan dezelfde eigenschappen als S1, plus verhoogde weerstand tegen binnendringen van water.

S3 S3 voldoet aan dezelfde eigenschappen als S2, plus toevoeging van een stalen/kevlar tussenzool en antislipprofiel. In de bouw zijn schoenen met een S3 normering verplicht. Bekijk hier onze Grisport S3 veiligheidsschoenen.
Grisport maattabel

In de maattabel van Grisport zie je een overzicht van de maten waarin de Grisport werkschoenen te verkrijgen zijn. Deze maten worden in onze webshop weergegeven volgens de Europese standaard (EUR). In deze tabel kun je de maat bepalen aan de hand van de lengte van je voet in centimeters. Let op: het gaat hierbij om de lengte van je voeten, niet om de lengte van de leest! Als de lengte van je voet tussen twee maten in zit, wordt er meestal naar boven afgerond. Heb je normaal gesproken een halve maat? Kies dan voor een maatje groter. Als je normaal bijvoorbeeld maat 43,5 hebt, kies dan voor maat 44. Dit omdat de Grisport werkschoenen namelijk allemaal veiligheidsneuzen bevatten, waardoor er geen flexibiliteit in de neus zit. 

 

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen